Terug naar Programma

Presentatie historische piano’s

Door Piano’s Maene

Historische piano’s van o.a. Chopin en Mozart

Een presentatie over historische piano’s verzorgd door onze partner Piano’s Maene. Zij zullen o.a. een originele Chopin en Mozart piano tentoonstellen. De presentatie omvat qua klank en ontwikkeling meer dan een eeuw ontwikkeling van het instrument piano. Na afloop van de presentatie is het publiek uitgenodigd om de instrumenten te ervaren en erop te spelen.

Nijmegen de Vereeniging

Programma

Zaterdag 22 april

BLOK 1: 13.00 – 14.00 uur

BLOK 2: 16.00 – 17.00 uur

Credits

Piano’s Maene

Misschien vind je dit leuk

Britten Sinfonia 17 January 2019

Listen First

Listen First, : een 3D-muziektentoonstelling. Je hoort hier de Rhapsody for Piano and Strings van Mathilde Wantenaar, maar dan alsof je je eigen hoofd in stapt, in een speciaal gecreëerde dome.

HOOFDFOTO Jeremy Denk promo photo 6, credit Michael Wilson

Club Piano Ground

Tijdens een interactief programma neemt de Amerikaanse meesterpianist en bestsellerschrijver Jeremy Denk het publiek mee in zijn ervaringen over het leven als pianist

HOOFDFOTO Daria van den Bercken_9_© Sophia van den Hoek

Free the Piano

Mathilde Wantenaar componeerde speciaal voor Daria van den Bercken en Britten Sinfonia de Rhapsody for Piano and Strings. Dit nieuwe concert beleeft vanavond zijn Nederlandse première. een antwoord vormen op Bachs vijfde Brandenburgse concert. Het oudste en allernieuwste pianoconcert op één avond – de Piano Biënnale gaat van start!