Terug naar Programma

Pianofest

Door David Kuyken, PianoFest en amateurpianisten

PianoFest in de Piano Biënnale

Piano Biënnale heeft de handen ineengeslagen met PianoFest voor een mini-editie van dit festival voor de amateurpianist.

Wil jij als amateurpianist ook in de huid kruipen van een echte concertpianist en optreden in de Grote Zaal van Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen? Tijdens deze editie van PianoFest speel je op een Steinway concertvleugel en kun je je eigen repetoire kiezen: jazz, klassiek, pop, minimal of eigen werk.

Deelnemen?

Deelnemers kunnen kiezen voor een optreden of voor een mini-masterclass:

OPTREDEN ( € 25 ) Het optreden duurt – zoals gebruikelijk bij PianoFest – 5 minuten. Je kiest een stuk uit of een deel van een stuk dat maximaal 5 minuten duurt.

MINI-MASTERCLASS ( €55 ) Bij de masterclass speel je ook een stuk van maximaal 5 minuten. Na je optreden krijg je 15 minuten feedback en tips van David Kuyken. David Kuyken is hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) en het Koninklijk Conservatorium Den Haag, studieleider toetsinstrumenten (CvA) en studieleider Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent.

Alleen luisteren?

Luisteren naar amateurpianisten, is dat nou leuk? Wij kunnen daar volmondig ja op zeggen! Het is geweldig om in een korte tijd een mix aan muziekstijlen en talenten langs te zien komen. En het is ook erg leerzaam en boeiend om naar de masterclasses te luisteren.

De dag is verdeeld in drie blokken, je ziet per blok 6 optredens en 3 mini-masterclasses. En luisteren is helemaal gratis. Je kunt per blok gewoon binnen komen lopen. En meerdere blokken volgen mag natuurlijk ook!

Wat ga ik zien?

item.image.title item.image.title
Aftermovie PianoFest 2019

Programma

Zaterdag 22 april

BLOK 1: 10.00 – 11.30 uur

BLOK 2: 12:00 – 13.30 uur

BLOK 3: 14:00 – 15.30 uur

Credits

David Kuyken, piano

Meer weten?

www.pianofest.nl

Misschien vind je dit leuk

HOOFDFOTO Portret-Christiaan Kuyvenhoven 02_foto Maarten Kools

Familieconcert met Christiaan Kuyvenhoven

Christiaan Kuyvenhoven speelt een programma voor de hele familie, met o.a. het stuk dat gecomponeerd is door de kinderen (8-12) tijdens de voorafgaande workshop met Stichting in de Knop

HOOFDFOTO Daria van den Bercken_9_© Sophia van den Hoek

Free the Piano

Mathilde Wantenaar componeerde speciaal voor Daria van den Bercken en Britten Sinfonia de Rhapsody for Piano and Strings. Dit nieuwe concert beleeft vanavond zijn Nederlandse première. een antwoord vormen op Bachs vijfde Brandenburgse concert. Het oudste en allernieuwste pianoconcert op één avond – de Piano Biënnale gaat van start!