Terug naar Programma

Piano and friends: feestelijke kamermuziek

Door Finghin Collins, Cédric Tiberghien, Ruysdael Kwartet

Geen betere manier om je zondag te binnen dan met feestelijke kamermuziek. En er is genoeg kamermuziek waarin een rol is weggelegd voor de piano. De Ierse pianist Finghin Collins zet zich, samen met goede vriend Cédric Tiberghien, aan de vierhandige Hongaarse dansen van Brahms – was je nog niet wakker, dan toch wel na dit vierhandig huzarenstukje! 

Met het onvolprezen Ruysdael Kwartet speelt Collins het Pianokwintet in A-groot van Dvořák. Het is een heerlijk hoogtepunt in de kamermuziek en een van de meesterwerken in deze bezetting: een piano met strijkkwartet. Wie wil er nou geen vrienden zijn met de piano?  

Tickets

Musis,
Arnhem
Koop tickets

Wie ga je zien?

item.image.title item.image.title item.image.title

Programma

Johannes Brahms – Hongaarse dansen voor piano vierhandig (selectie)  
Antonin Dvořák – Pianokwintet in A nr. 2 op. 81

Credits

Finghin Collins, piano
Cédric Tiberghien, piano
Ruysdael Kwartet

Misschien vind je dit leuk

HOOFDFOTO, Anders Brogaard (1)

Bevrijdende improvisaties en meesterwerken

Ultieme vrijheid: improvisatie! Wereldster Gabriela Montero waagt zich aan dit negentiende-eeuwse gebruik, afgewisseld met Prokofjev, Rachmaninov en Stravinsky.

HOOFDFOTO Jeremy Denk promo photo 6, credit Michael Wilson

Duivelse vingers en pure poëzie

‘A pianist you want to hear no matter what he performs’, zo schrijft New York Times. Zijn programma heeft voor ieder wat wils.

Jong jong talent

Op 12-jarige leeftijd won Adam Akopian de Koninklijk Concertgebouw Concours – ‘Je speelt geen muziek, jij bént muziek’, aldus de jury – en eerder dit jaar ontving hij, inmiddels 14 jaar oud, de eerste Piano Biënnale Beurs.