Terug naar Programma

Piano and friends: feestelijke kamermuziek

Door Finghin Collins, Cédric Tiberghien, Ruysdael Kwartet

Geen betere manier om je zondag te binnen dan met feestelijke kamermuziek. En er is genoeg kamermuziek waarin een rol is weggelegd voor de piano. De Ierse pianist Finghin Collins zet zich, samen met goede vriend Cédric Tiberghien, aan de vierhandige Hongaarse dansen van Brahms – was je nog niet wakker, dan toch wel na dit vierhandig huzarenstukje! 

Met het onvolprezen Ruysdael Kwartet speelt Collins het Pianokwintet in A-groot van Dvořák. Het is een heerlijk hoogtepunt in de kamermuziek en een van de meesterwerken in deze bezetting: een piano met strijkkwartet. Wie wil er nou geen vrienden zijn met de piano?  

Tickets

Musis,
Arnhem

Tickets zijn beschikbaar vanaf 31 januari

Wat ga je zien?

item.image.title item.image.title item.image.title

Programma

Johannes Brahms – Hongaarse dansen voor piano vierhandig (selectie)  
Antonin Dvořák – Pianokwintet in A nr. 2 op. 81

Credits

Finghin Collins, piano
Cédric Tiberghien, piano
Ruysdael Kwartet

Misschien vind je dit leuk

HOOFDFOTO, Anders Brogaard (1)

Bevrijdende improvisaties en meesterwerken

Ultieme vrijheid: improvisatie! Wereldster Gabriela Montero waagt zich aan dit negentiende-eeuwse gebruik, afgewisseld met Prokofjev, Rachmaninov en Stravinsky.

HOOFDFOTO Daria van den Bercken_9_© Sophia van den Hoek

Free the Piano

Mathilde Wantenaar componeerde speciaal voor Daria van den Bercken en Britten Sinfonia de Rhapsody for Piano and Strings. Dit nieuwe concert beleeft vanavond zijn Nederlandse première. een antwoord vormen op Bachs vijfde Brandenburgse concert. Het oudste en allernieuwste pianoconcert op één avond – de Piano Biënnale gaat van start!