Terug naar Programma

Late Night: Rami Khalife

Door Rami Khalifé

Rami Khalifé werd geboren in een Libanese familie die muziek ademde, als zoon van ud-grootmeester Marcel Khalifé – de ud is een Arabische luit. Hij koos voor de piano. Opgeleid door grootmeesters als Abdel Rahman el Bacha aan instituten als de Juilliard School in New York, verkiest Khalifé inmiddels een detour van het gangbare klassieke parcours. Hij zingt, improviseert, produceert dance-ritmes op de vleugel, en wisselt lyriek af met opzwepende ritmes – zoals je de piano nog niet eerder hoorde.

Tickets

Musis,
Arnhem
Koop tickets

Wie ga je zien?

item.image.title item.image.title

Programma

Credits

Rami Khalifé, piano

Meer weten?

Rami Khalifé

Facebook
Website
Spotify
Youtube

Misschien vind je dit leuk

HOOFDFOTO Aiden Mikdad-2

Jong talent: Aidan Mikdad

Aidan Mikdad, talent van de buitencategorie, won al op 11-jarige leeftijd het Koninklijk Concertgebouw Concours en speelt nu Liszts onstuimige Sonate in b.

Abdel Rachman El Bacha Pianist Photo: Marco Borggreve

Money, money, money

Een verhaal over kunst en geld, over twee grillige persoonlijkheden: Prokofjev en Mozart. Briljante pianoconcerten gespeeld door geniale pianisten.

HOOFDFOTO Cédric-Tiberghien-JBM-0926©Jean-Baptiste-Millot-e1489675203592

Late Night: De verstilling van John Cage

‘An absolute masterpiece: metaphysical, philosophical. A true experience of meditation and self exploration’, noemt Tiberghien John Cage’s Sonatas & Interludes voor prepared piano, ook wel de ‘Goldbergvariaties van de 20e eeuw.’