Terug naar Programma

Late Night: Echt Gebeurd

Door Micha Wertheim en Piano Biënnale pianisten

Wie zijn de pianisten die deze week op het podium staan? Meestal krijg je bij concerten alleen de biografie van musici te lezen: vaak weinig zeggende opsommingen van waar ze studeerden, welke prijzen ze in de wacht sleepten en bij welk orkest ze hebben gesoleerd. Vanavond doen we dat anders. Samen met het team van de razend populaire podcastshow Echt Gebeurd, krijgen we onder leiding van cabaretier Micha Wertheim méér te weten over de personen op de pianokruk, onder de titel Een Lang Verhaal Kort.

Een Lang Verhaal Kort heeft als thema ‘dissonant’. Want zonder dissonantie geen harmonie!

Niet alleen de pianisten van Piano Biënnale 2023, maar ook het publiek vertelt mooie, bijzondere of grappige verhalen die ze zelf hebben meegemaakt. Je hoort géén verhalen die uitgebreid zijn voorbereid, maar kersverse verhalen van mensen die zich ter plekke aanmelden.

Muzikale omlijsting: Jelle van der Meulen trio.

Wil jij ook jouw echt gebeurde Lange Verhaal Kort vertellen (in max 6 minuten)? Koop je kaartje en doe ter plekke je naam in de hoge hoed, wie weet komt jouw verhaal aan bod.

Tickets

Musis,
Arnhem
Koop tickets

Wie ga je zien?

item.image.title item.image.title

Wat ga je zien?

Programma

Credits

Micha Wertheim, presentator
Pianisten van de Piano Biënnale

Meer weten?

Micha Wertheim

Facebook
Website
Instagram
Youtube

Misschien vind je dit leuk

Enrico PacePhoto: Marco Borggreve

Showtime én sereniteit

Een leeuwin op het klavier, de showman achter de toetsen en een verliefde Brahms… Enrico Pace, winnaar van het Liszt-concours en graag geziene pianist op de Nederlandse podia, speelt werken van deze drie componisten

HOOFDFOTO Nikola Meeuwsen CAnneMeyer hoge res -6687 (1)-2

Jong talent: Nikola Meeuwsen

Nikola Meeuwsen, winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2022 en ‘een talent om in de gaten te houden’ (NRC) speelt één van de belangrijkste pianowerken uit de romantiek.

HOOFDFOTO

Late Night: Shorts

Drie toppianisten spelen hun favoriete baanbrekende werk. Op het programma staan korte werken die revolutionair zijn geweest in de muziekgeschiedenis, werken die exemplarisch zijn voor een nieuwe taal in de muziek.