Terug naar Programma

Kinderworkshop: Componeren kun je leren

Door Stichting In de knop, Lestari Scholtes

Hoe bedenk je muziek? En hoe schrijf je een nieuw liedje eigenlijk op? Stichting In de Knop geeft een workshop Compositie aan kinderen vanaf 8 tot 12 jaar. Onder leiding van pianist Remy Alexander leer je de beginselen van het componeren. En dat niet alleen: het stuk dat je hebt geschreven wordt daarna door pianist Lestari Scholtes op het grote concertpodium uitgevoerd! Natuurlijk mag je dat, samen met je ouders, van dichtbij beluisteren: op je stoel, op de kop of misschien zelfs wel op het podium onder de piano.  

Ervaring heb je niet nodig! Tijdens de workshop mag je alle vragen stellen die je maar hebt. 

Tickets

Musis,
Arnhem
Koop tickets (voeg de workshop toe in stap 2)

Wie ga je zien?

item.image.title item.image.title

Credits

Stichting In de Knop
Lestari Scholtes, piano

Meer weten?

Stichting In de Knop
Instagram
Website

Misschien vind je dit leuk

csm_Adam_Akopian_9fc60cf4f7

Jong jong talent

Op 12-jarige leeftijd won Adam Akopian de Koninklijk Concertgebouw Concours – ‘Je speelt geen muziek, jij bént muziek’, aldus de jury – en eerder dit jaar ontving hij, inmiddels 14 jaar oud, de eerste Piano Biënnale Beurs.

Lestari Scholtes2 (Ronald Knapp) (2)-2

Familieconcert met Lestari Scholtes

Lestari Scholtes speelt een programma voor de hele familie, met o.a. het stuk dat gecomponeerd is door de kinderen (8-12) tijdens de voorafgaande workshop met Stichting in de Knop

HOOFDFOTO laurenspianojk

Vrij spel op het orgel

Vrij spel voor de verre oudoom van de piano: het orgel. Laurens de man speelt alleroudste overgeleverde repertoire uit de toetsentraditie tot aan Bartôk.