Terug naar Programma

Jong talent: Nikola Meeuwsen

Door Nikola Meeuwsen

‘Nikola Meeuwsen kenmerkt zich door zijn kraakheldere muzikale denken; in zijn spel vallen stilte en beweging briljant samen. Zijn gedachtegang is pure poëzie. Hij lijkt de tijd stil te zetten en heeft een fenomenaal gevoel voor timing. Met zijn spel geeft hij een inkijkje in zijn ziel.’ Dat schreef de jury van de Grachtenfestivalprijs over Nikola Meeuwsen. Terecht dat NRC hem daarom ‘een talent om in de gaten te houden’ noemt. Hij speelt een van de belangrijkste pianowerken van de romantiek. Schumann droeg zijn Fantasie op aan pianogrootheid Franz Liszt, die niet alleen heel vereerd was, maar destijds ook een van de weinigen die het veeleisende werk in de vingers kreeg.

Tickets

Musis,
Arnhem
Reserveer tickets

Wie ga je zien?

Programma

Robert Schumann – Fantasie op.17

Credits

Nikola Meeuwsen, piano

Meer weten?

Nikola Meeuwsen

Instagram
Website

Misschien vind je dit leuk

Enrico PacePhoto: Marco Borggreve

Showtime én sereniteit

Een leeuwin op het klavier, de showman achter de toetsen en een verliefde Brahms… Enrico Pace, winnaar van het Liszt-concours en graag geziene pianist op de Nederlandse podia, speelt werken van deze drie componisten

HOOFDFOTO_VO_0470 Thomas van Oorschot

Late Night: Echt Gebeurd

Samen met het team van de razend populaire podcastshow Echt Gebeurd, krijgen we onder leiding van cabaretier Micha Wertheim méér te weten over de personen op de pianokruk, onder de titel Een Lang Verhaal Kort.

HOOFDFOTO Aiden Mikdad-2

Jong talent: Aidan Mikdad

Aidan Mikdad, talent van de buitencategorie, won al op 11-jarige leeftijd het Koninklijk Concertgebouw Concours en speelt nu Liszts onstuimige Sonate in b.