Terug naar Programma

Jong talent: Aidan Mikdad

Door Aidan Mikdad

Aidan Mikdad is zo’n talent van de buitencategorie. In 2013, hij was elf, won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours. Inmiddels, wonderkind-af en met hele bulk prijzen op zak, speelt hij op al die gewilde podia. Dit najaar viel hij in Amare Den Haag in voor een zieke Arcadi Volodos, die de tweede helft van zijn concert niet meer kon spelen. Stormachtige bijval van het publiek volgde. Ondertussen studeert hij nog gewoon aan het Royal Academy of Music in Londen – hij is immers pas 20. 

Eerder deze Biënnale speelde Aidans generatiegenoot Nikola Meeuwsen de Fantasie die Schumann opdroeg aan Liszt. De Sonate die je nu hoort, was Liszt returning the favour: hij droeg het werk op aan Schumann. Liszt liet menigeen in verwarring achter met zijn sonate: heeft het nou drie of vier delen, of toch maar één? Is het autobiografisch of vertelt het een ander verhaal? En is het ‘een bak herrie’ (Clara Schumann) of ‘van een onovertroffen schoonheid’ (Richard Wagner)? Oordeel zelf!

Tickets

Musis,
Arnhem
Reserveer tickets

Wat ga je zien?

Programma

Franz Liszt – Sonate in b, S.178

Credits

Aidan Mikdad, piano

Meer weten?

www.aidanmikdad.com

Misschien vind je dit leuk

Abdel Rachman El Bacha Pianist Photo: Marco Borggreve

Money, money, money

Een verhaal over kunst en geld, over twee grillige persoonlijkheden: Prokofjev en Mozart. Briljante pianoconcerten gespeeld door geniale pianisten.

HOOFDFOTO Nikola Meeuwsen CAnneMeyer hoge res -6687 (1)-2

Jong talent: Nikola Meeuwsen

Nikola Meeuwsen, winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2022 en ‘een talent om in de gaten te houden’ (NRC) speelt één van de belangrijkste pianowerken uit de romantiek.