Terug naar Programma

Jong jong talent

Door Adam Akopian, Lilianne Vossen, en Yuewen Yin

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat geldt in elk geval voor de drie superjonge toptalenten die je vanmiddag hoort.

Adam Akopian (14 jaar), werd in 2018 toegelaten tot de Sweelinck Academie waar hij les krijgt van hoofdvakdocent Frank Peters. Ook volgde en volgt Adam verschillende masterclasses o.a. bij Mila Baslawskaya, David Kuyken, Thomas Beijer en Hannes Minnaar, en geeft hij regelmatig concerten op verschillende podia in Nederland, waaronder solo recitals in de Kleine zaal en eind 2022 was zijn debuut in de Grote zaal van het Concertgebouw van Amsterdam.

Adam heeft verschillende prijzen gewonnen in binnen en buitenland, waaronder de 1ste prijs tijdens het Nationale PianoFest concours, en de 1e prijs van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2021. In 2022 heeft Adam als eerste jong talent de Piano Biënnale Beurs in ontvangst genomen.

Lilianne Vossen is 16 jaar en studeert piano aan de SweelickAcademie bij Frank van de Laar.  Ze won de eerste prijs in regio West en was een van de finalisten van de nationale finale van het Prinses Christina Concours 2021. Zij speelde verschillende keren live in het programma Podium Witteman en in de kleine zaal van het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan het IJ en Muziekgebouw Eindhoven. In de zomer van 2022 was zij soliste in een pianoconcert van Mozart, begeleid door het Haydn Jeugd Strijkorkest. Naast haar pianostudie, heeft Lilianne privé zangles van Miranda van Kralingen.

Yuewen Yin: info volgt binnenkort

Aan wie kunnen we het motto van deze Biënnale beter toevertrouwen dan aan de jongste generatie: Free the piano!

Tickets

Musis,
Arnhem
Reserveer tickets

Wie ga je zien?

item.image.title item.image.title item.image.title

Credits

Adam Akopian,

Lilianne Vossen

Yuewen Yin

Meer weten?

Youtube

Misschien vind je dit leuk

HOOFDFOTO Nikola Meeuwsen CAnneMeyer hoge res -6687 (1)-2

Jong talent: Nikola Meeuwsen

Nikola Meeuwsen, winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2022 en ‘een talent om in de gaten te houden’ (NRC) speelt één van de belangrijkste pianowerken uit de romantiek.

HOOFDFOTO Aiden Mikdad-2

Jong talent: Aidan Mikdad

Aidan Mikdad, talent van de buitencategorie, won al op 11-jarige leeftijd het Koninklijk Concertgebouw Concours en speelt nu Liszts onstuimige Sonate in b.

HOOFDFOTO Portret-Christiaan Kuyvenhoven 02_foto Maarten Kools

Familieconcert met Christiaan Kuyvenhoven

Christiaan Kuyvenhoven speelt een programma voor de hele familie, met o.a. het stuk dat gecomponeerd is door de kinderen (8-12) tijdens de voorafgaande workshop met Stichting in de Knop