Terug naar Programma

Duivelse vingers en pure poëzie

Door Jeremy Denk

i.s.m. Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek

Jeremy Denk is een pianist die we in Nederland zelden te horen krijgen. Je kent hem wellicht van zijn boek Een merkwaardig leven lang klassiek, dat afgelopen zomer uitkwam en een bestseller werd. Hij schrijft net zo meeslepend als hij speelt: ‘a pianist you want to hear no matter what he performs’, zo schrijft New York Times. 

Gelukkig heeft óók zijn originele programma voor ieder wat wils. Van Bach tot een ragtime van Scott Joplin & Louis Chauvin. Van de hypnotiserende klanken van Ravels extreem virtuoze Gaspard de la nuit tot aan de op een arbeidersprotestlied gebaseerde Winnsboro Cotton Mill Blues van Rzewsk. Waarom deze werken toch goed bij elkaar passen? Jeremy Denk zou Jeremy Denk niet zijn als hij je er niet alles over vertelde tijdens het concert. 

Tickets

De Vereeniging,
Nijmegen
Koop tickets

Wie ga je zien?

item.image.title item.image.title

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart – Piano Sonata in A minor K310
Maurice Ravel – Gaspard de la nuit
J.S. Bach – Partita in G major BWV 829
J.S. Bach – Toccata in F sharp minor BWV 910
Coleridge Taylor – They Will Not Lend Me a Child
Thomas Wiggins – The Battle of Manassas
Scott Joplin/ Louis Chauvin – Heliotrope Bouquet
Frederic Rzewsk – Winnsboro Cotton Mill Blues

Credits

Jeremy Denk, piano

Meer weten?

www.jeremydenk.com

Misschien vind je dit leuk

HOOFDFOTO Jeremy Denk promo photo 6, credit Michael Wilson

Club Piano Ground

Tijdens een interactief programma neemt de Amerikaanse meesterpianist en bestsellerschrijver Jeremy Denk het publiek mee in zijn ervaringen over het leven als pianist

HOOFDFOTO Daria van den Bercken_9_© Sophia van den Hoek

Free the Piano

Mathilde Wantenaar componeerde speciaal voor Daria van den Bercken en Britten Sinfonia de Rhapsody for Piano and Strings. Dit nieuwe concert beleeft vanavond zijn Nederlandse première. een antwoord vormen op Bachs vijfde Brandenburgse concert. Het oudste en allernieuwste pianoconcert op één avond – de Piano Biënnale gaat van start!

Abdel Rachman El Bacha Pianist Photo: Marco Borggreve

Money, money, money

Een verhaal over kunst en geld, over twee grillige persoonlijkheden: Prokofjev en Mozart. Briljante pianoconcerten gespeeld door geniale pianisten.