Terug naar Programma

Bevrijdende improvisaties en meesterwerken

Door Gabriela Montero

Bedenk van tevoren alvast: wat is mijn favoriete melodie of muzikale lievelingsthema? Wie weet gebruikt Gabriela Montero jouw thema als uitgangspunt voor een van haar piano-improvisaties. De Venezolaanse wereldster houdt van interactie en weet haar publiek altijd mee te nemen in het verhaal dat zij vertelt. Ze vraagt om ideeën uit het publiek, die haar inspireren voor haar improvisaties. Een negentiende-eeuws gebruik waar nog maar weinig pianisten zich aan durven te wagen. Maar natuurlijk is er geen betere manier om Free the Piano te belijden: ultieme vrijheid!

Daarnaast brengt Montero – die eerder deze week nog met het Concertgebouworkest optrad – werken van grote meesters uit vervlogen tijden. Prokofjevs Sarcasmen, Rachmaninovs tweede pianosonate en de virtuoze pianosonate van Stravinsky komen met evenveel gemak uit Montero’s handen als de improvisaties. Dat alles in een avond: een waanzinnige én unieke combinatie.

Tickets

Musis,
Arnhem
Koop tickets

Wie ga je zien?

item.image.title item.image.title

Programma

Sergej Prokofjev – Sarcasmen, op. 17
Sergej Rachmaninov – Pianosonate nr. 2, op. 36
Igor Stravinsky – Pianosonate
Gabriela Montero – Improvisaties

Credits

Gabriela Montero, piano

Misschien vind je dit leuk

HOOFDFOTO Daria van den Bercken_9_© Sophia van den Hoek

Free the Piano

Mathilde Wantenaar componeerde speciaal voor Daria van den Bercken en Britten Sinfonia de Rhapsody for Piano and Strings. Dit nieuwe concert beleeft vanavond zijn Nederlandse première. een antwoord vormen op Bachs vijfde Brandenburgse concert. Het oudste en allernieuwste pianoconcert op één avond – de Piano Biënnale gaat van start!

Enrico PacePhoto: Marco Borggreve

Showtime én sereniteit

Een leeuwin op het klavier, de showman achter de toetsen en een verliefde Brahms… Enrico Pace, winnaar van het Liszt-concours en graag geziene pianist op de Nederlandse podia, speelt werken van deze drie componisten