Over ons

Wij hebben een missie

de prachtige rijkdom aan pianomuziek voor een groter publiek

Organisatie

De liefde voor muziek overbrengen

Piano Biënnale is een initiatief van pianiste Daria van den Bercken. Het festival biedt een platform voor musici die buiten gebaande paden willen treden om een nieuw en groter publiek te bereiken voor pianomuziek. Een verfrissend festival waar de piano centraal staat, omringd door andere genres en kunstvormen. De muziek is het vertrekpunt, de diverse kunstdisciplines zorgen voor prikkelende presentaties. Voor de liefhebber én de nieuwkomer in de concertzaal. Voorkennis is niet nodig. Enkel nieuwsgierigheid.

Daria van den Bercken

Over Keys to Music Foundation en oprichter Daria van den Bercken

Daria richtte vijf jaar geleden Keys to Music Foundation op. Naar eigen zeggen ‘om projecten naar eigen visie en smaak te kunnen doen’. En, om als musicus actief een bijdrage te leveren aan het bereiken van een nieuw, en jonger publiek.

Om de muziek meer bekendheid te geven, bracht Daria haar pianospel naar het publiek toe. Zo reed ze pianospelend langs de Amsterdamse grachten en speelde ze zelfs hangend aan een hijskraan boven haar publiek. Ze maakte internationaal furore met de projecten Handel at the Piano en Keys to Mozart. ‘Pure, onbevangen verbazing’ is wat haar drijft zoals ze in een populaire TED-Talk uitlegt.

De Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken won diverse prijzen en awards. Ze wordt wereldwijd gevierd voor ‘haar muzikale gevoel en onberispelijke virtuositeit’ (Gramophone). De jury van Amsterdam Art Prize noemde haar ‘model voor toekomstige generatie musici’.

Team Piano Biënnale

Daria van den Bercken heeft samen met zakelijk leider Jill Pisters een team van professionals in de cultuursector om zich heen verzameld. Met een projectleider, een productieleider, twee marketeers en een perscontact wordt er in april 2023 een mooie Piano Biënnale neergezet.

Op de foto v.l.n.r. Willemieke Frank, Annemarie van Huet, Jill Pisters, Raoul Petersen, Daria van den Bercken, Marleen Paping (niet op de foto: Marjolein van Ruiten)

Daria vd Bercken

Artistiek leider

Daria@keystomusicfoundation.com

Jill Pisters

Zakelijk leider

+31 (0)6 413 183 17
Jill@keystomusicfoundation.com

Raoul Petersen

Projectleider

+31 (0)6 24 2222 17
Raoul@pianobiennale.com

Annemarie van Huet

Productieleider

Annemarie@pianobiennale.com

Marleen Paping

Marketeer

Marleen@keystomusicfoundation.com

Willemieke Frank

Marketeer

+31 (0)6 24 73 34 12
Willemieke@pianobiennale.com

Marjolein van Ruiten

Persbenadering

+31 (0)6 200 62 844
pr@marjoleinvanruiten.com

Speciale dank aan

David Djindjikhachvili, die veel beeldmateriaal voor de Piano Biënnale ontwikkeld heeft.

Bekijk meer projecten van KTMF

TED Talk Daria van den Bercken

‘Pure, onbevangen verbazing’ is wat pianiste Daria drijft, zo legt ze uit in haar TED Talk.

A Händel Surprise

Speciaal voor TEDxAmsterdam maakte Daria van den Bercken deze film over wat één en hetzelfde muziekstuk aan verschillende reacties kan oproepen.

Keys to Mozart

Wat maakt Mozart universeel? Een zoektocht naar de innerlijke structuren van de muziek van Mozart.

Keys to Music Foundation | Engel de Ruijterstraat 13 | 3621 CT Breukelen
KVK 66243033 | BTW NL856459240.B.01