Over ons

Wij hebben een missie

de prachtige rijkdom aan pianomuziek voor een groter publiek toegankelijk maken

Organisatie

De liefde voor muziek overbrengen

Piano Biënnale is een initiatief van pianiste Daria van den Bercken. Het festival biedt een platform voor musici die buiten gebaande paden willen treden om een nieuw en groter publiek te bereiken voor pianomuziek. Een verfrissend festival waar de piano centraal staat, omringd door andere genres en kunstvormen. De muziek is het vertrekpunt, de diverse kunstdisciplines zorgen voor prikkelende presentaties. Voor de liefhebber én de nieuwkomer in de concertzaal. Voorkennis is niet nodig. Enkel nieuwsgierigheid.

Daria van den Bercken

Over Keys to Music Foundation en oprichter Daria van den Bercken

Daria richtte vijf jaar geleden Keys to Music Foundation op. Naar eigen zeggen ‘om projecten naar eigen visie en smaak te kunnen doen’. En, om als musicus actief een bijdrage te leveren aan het bereiken van een nieuw, en jonger publiek.

Om de muziek meer bekendheid te geven, bracht Daria haar pianospel naar het publiek toe. Zo reed ze pianospelend langs de Amsterdamse grachten en speelde ze zelfs hangend aan een hijskraan boven haar publiek. Ze maakte internationaal furore met de projecten Handel at the Piano en Keys to Mozart. ‘Pure, onbevangen verbazing’ is wat haar drijft zoals ze in een populaire TED-Talk uitlegt.

De Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken won diverse prijzen en awards. Ze wordt wereldwijd gevierd voor ‘haar muzikale gevoel en onberispelijke virtuositeit’ (Gramophone). De jury van Amsterdam Art Prize noemde haar ‘model voor toekomstige generatie musici’.

Team Keys to Music

Daria van den Bercken vormt samen met zakelijk leider Norbert Kögging, projectleider Raoul Petersen en hoofd marketing Willemieke Frank het kernteam van Keys to Music Foundation. In deze samenstelling werken zij aan alle projecten van KTMF, waaronder de Piano Biënnale. In aanloop naar het festival breidt het team zich uit.

Op de foto: het team na afloop van de Piano Biënnale 2023

Daria vd Bercken

Artistiek leider

Daria@keystomusicfoundation.com

Norbert Köging

Zakelijk leider

+31 (0)6 413 183 17
Norbert@keystomusicfoundation.com

Raoul Petersen

Projectleider

+31 (0)6 24 2222 17
Raoul@pianobiennale.com

Willemieke Frank

Hoofd Marketing

+31 (0)6 24 73 34 12

Willemieke@pianobiennale.com

Annemarie van Huet

Producent

Annemarie@pianobiennale.com

Speciale dank aan

David Djindjikhachvili, die veel beeldmateriaal voor de Piano Biënnale ontwikkeld heeft.

Bekijk meer projecten van KTMF

TED Talk Daria van den Bercken

‘Pure, onbevangen verbazing’ is wat pianiste Daria drijft, zo legt ze uit in haar TED Talk.

A Händel Surprise

Speciaal voor TEDxAmsterdam maakte Daria van den Bercken deze film over wat één en hetzelfde muziekstuk aan verschillende reacties kan oproepen.

Keys to Mozart

Wat maakt Mozart universeel? Een zoektocht naar de innerlijke structuren van de muziek van Mozart.

Beloningsbeleid

Stichting Keys to Music Foundation heeft geen werknemers in loondienst.

Diensten worden ingehuurd (ZZP) en er wordt gebruik gemaakt van de diensten van vrijwilligers. Het bestuur werkt onbezoldigd. De vergoedingen aan Zzp’ers en vrijwilligers voldoen aan de wettelijke norm- en regelgeving. Wat betreft de vergoeding van Zzp’ers dient de CAO Poppodia en -festivals als richtlijn bij de bepaling van het uurtarief. Vrijwilligers worden vergoed volgens de richtlijnen die de belastingdienst daarvoor aanreikt. 

Keys to Music Foundation | Engel de Ruijterstraat 13 | 3621 CT Breukelen
KVK 66243033 | BTW NL856459240.B.01