Kijk NEXT! terug

We zien en horen de piano vaak als een solo-instrument. Maar wat gebeurt er als de pianist wordt omringd door dansers? Pianisten Daria van den Bercken en Julien Brocal gingen de uitdaging aan en experimenteerden met de dansers van Introdans en jonge choreografen.

Daria: “De choreografen hebben elk hun eigen interpretatie van het stuk. Dat draagt bij aan het karakter ervan. En voor ons als pianisten voegt dit een nieuwe dimensie en een intrigerende, persoonlijke dynamiek toe. Ik was eigenlijk heel verrast toen ik ontdekte dat de choreografen dingen in de muziek hoorden die ik nog nooit eerder had gehoord, maar die toch helemaal pasten bij het karakter van het stuk. Het was buitengewoon stimulerend om aan dit project te werken en de energie en het enthousiasme van de dansers te ervaren.”

NEXT! is een spektakel om te zien.

De Piano Biënnale nodigde het dansgezelschap Introdans uit om mee te werken aan een inspirerende pas de deux tussen pianist en dansers. Een prachtige uitdaging voor het aanstormende talent van het dansgezelschap. NEXT! was een samenwerking tussen de Piano Biënnale en Introdans, gecoproduceerd door De Nieuwe Oost, waarin jonge choreografen begeleid worden bij het verkennen en testen van hun talent.

NEXT! – Piano Biënnale 2021