Decembercadeau: De Magische Draaimolen

DOOR DARIA VAN DEN BERCKEN, PAVEL KOLESNIKOV, SAMSON TSOY

We willen het jaar 2021 warm en muzikaal afsluiten. Daarom stellen we het concert De Magische Draaimolen online beschikbaar tijdens de feestdagen. De Magische Draaimolen was een veelbesproken concert tijdens Piano Biënnale 2021. Een veelkleurig spektakel, uitgevoerd door Daria van den Bercken, Pavel Kolesnikov en Samson Tsoy. Wij wensen u fijne feestdagen!

1985. De zesjarige Daria dartelt bij de juf aan de overkant van de straat binnen en begint met haar eerste muzieklessen. De eerste kinderstukjes klinken dat jaar door de woonkamer. Elke dag tien minuten oefenen, dat is het credo. Het brengt het haar in nieuwe werelden.

Een paar duizend kilometer verderop start Pavel in Novosibirsk met pianolessen. Hij speelt dagelijks fantasierijke dansen en leert langzaam steeds beter spelen. In zijn hart groeit de wens om musicus te worden.

2021. Daria en Pavel ontmoeten elkaar op het podium en laten elkaar de werken uit hun jeugd horen. Pianostukken die hun fantasie prikkelden, hun hart raakten en die hun techniek verbeterd hebben. 

Pavel, Daria en hun vriend Samson spelen muziek van Tsjaikovski, Prokofjev, Schumann, Goebaidoelina, Kabalevski en Moessorgski. 

Laat je meevoeren in de muziek uit de vroege loopbaan van Pavel en Daria. Laat je fantasie de vrije loop, droom er lustig op los. En laat je tot slot meenemen op een ultieme muziekreis naar een schilderijententoonstelling.

PROGRAMMA

  • Een suite met 16 kinderstukjes
  • M. Moessorgski  – Schilderijententoonstelling voor piano solo

CREDITS