FAQ

Veelgestelde vragen

Vragen over concert streams

Hoe kan ik het concert het best beluisteren?

De concerten van Piano Biënnale beluister je het best met een goede koptelefoon of geluidsset. Vanuit de stream pagina kun je je device koppelen met veel smart tv’s. Zorg daarnaast voor een goede, stabiele internetverbinding. Je kunt alvast testen op de testpagina met een proefconcert.

Wat heb ik nodig om een concert te beluisteren?

Je hebt een goede internetverbinding nodig. Via een vaste kabel werkt het beste, maar via WIFI of 3G/4G/5G is eventueel ook mogelijk. Het apparaat waarop je kijkt, moet beschikken over een up to date internetbrowser, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge of Apple Safari.

Je kunt de concerten luisteren via een telefoon, tablet, laptop, computer of smart tv. We raden aan de livestream te beluisteren via goede speakers of op een koptelefoon, voor de best mogelijke luisterervaring.
Eventueel kies je ervoor om een laptop of pc te verbinden met je TV via een HDMI-kabel. Tips om te casten naar een Chromecast of tips om te casten via Apple Airplay. Onze medewerkers kunnen je met veel helpen, maar niet met technische ondersteuning met betrekking tot het casten. We verzoeken je dan ook vriendelijk hier geen contact over op te nemen.

 

Het beeld of geluid werkt niet goed, wat nu?

Het kan voorkomen dat je problemen ervaart met beeld en/of geluid. De oorzaak hiervan ligt doorgaans bij het apparaat waarop de livestream bekeken wordt of bij de internetverbinding. Zorg dat je internetverbinding stabiel is en dat je browser up-to-date is.

Om het op te lossen, kun je het beste  de pagina refreshen/verversen. Dat doe je via F5 op het toetsenbord (op Windows) of Command ? + R (op een Mac). Vaak is er in de browser ook een icoontje (ronde pijl) te vinden waarmee je ook kunt verversen. Wat vaak ook helpt, is om het in een andere internetbrowser of op een ander apparaat te proberen. Probeer eventueel op een andere website iets af te spelen om te controleren of beeld/geluid werkt. En zorg ervoor dat geluid niet op ‘gedempt’ staat.

Als het probleem blijft bestaan, kan een eenvoudige herstart van jouw computer/tablet het probleem oplossen. En weet, het concert is nog een maand lang te zien als je bent ingelogd.

Let verder op, dat je geen social media blocker of anti tracking blocker aan hebt staan. Of mogelijk in je instellingen geen permissie voor afspelen van video heeft ingesteld.

Het beeld is gestopt. Wat moet ik doen?

Ververs/refresh de pagina. Wanneer het concert eerder is opgenomen, springt het beeld terug naar het begin van de opname. Aan de hand van de tijd – na aanvang concert – reken je uit waar je was. In geval van een livestream wordt je na verversen teruggebracht naar de stream in real time en zal deze verder gaan waar het concert op dat moment is.

Als het probleem blijft optreden, controleer dan jouw internet, datamogelijkheden en video-instellingen van het apparaat. Het concert is nog een maand lang te bekijken.

Hoe kan ik een Toegift met Meet & Greet kijken? Wat is ZOOM?

ZOOM is een gratis (Amerikaans) platform voor video meetings. Om de Toegift met onze pianisten te kunnen bijwonen, dien je Zoom eerst te installeren op je computer of tablet. Ga naar de Zoom website en klik rechtsboven op ‘Sign up, it’s free’. Om te registreren, dien je eerst je geboortedatum in te vullen, deze data worden niet bewaard. Vervolgens ga je verder met het invullen van je e-mailadres en wachtwoord en je kunt Zoom installeren. Binnen enkele minuten staat Zoom klaar voor gebruik.

Dit programmaonderdeel vindt plaats buiten de website van Piano Biënnale om, en valt daarmee niet onder de algemene voorwaarden van Piano Biënnale. Het aanmaken van een account op Zoom geschiedt op eigen verantwoordelijkheid. Je dient dus zelf te bepalen of je akkoord wilt gaan met de algemene voorwaarden van Zoom.

Kan ik concerten terugkijken?

Je kunt het concert een maand lang (terug)kijken. Met een passe-partout kun je álle concerten tot een maand na afloop (terug)kijken.

De concerten die ik wil zien, zijn tegelijkertijd, wat nu?

Alle concerten kun je bekijken via de pagina Online concerten in Mijn account. Dit kan niet alleen tijdens het festival, maar ook nog een maand lang na afloop!

Vragen over je account

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Je kunt een nieuw wachtwoord aanmaken via deze pagina.

Ik heb geen account

Je kunt een account aanmaken als je een ticket voor een concert koopt.

Vragen over Piano Biënnale

Ik wil Piano Biënnale steunen

Word Vriend van Piano Biënnale! Dat kan door het formulier op deze pagina in te vullen.

Wie zit er achter de Piano Biënnale?

Pianiste Daria van den Bercken is initiatiefnemer van Piano Biënnale. Zij werkt met een team specialisten om het festival tot een succes te maken.

Komt de Piano Biënnale vaker terug?

Ja, de naam zegt het al: de Piano Biënnale vindt tweejaarlijks plaats.

Vragen over tickets

Hoe koop ik een ticket?

Tickets koop je op de pagina van het concert van je keuze; aan rechterzijde vind je een menu om te bestellen.  Je dient wel te registreren met naam en een e-mailadres zodat we je kunnen informeren indien programmawijzigingen zich voordoen.

Hoe kan ik afrekenen?

Je kunt je tickets en donaties afrekenen via iDeal of via creditcard Mastercard of Visa.

Waar kan ik mijn kortingscode invoeren?

Op de pagina met overzicht shopping cart kun je linksonder een kortingscode invoeren. De korting wordt dan automatisch verrekend met het te betalen bedrag van je bestelling.

Ik kijk met twee of meer personen, hoeveel tickets moet ik kopen?

Leuk dat je met meer mensen kijkt! Je koopt in dit geval ook 1 ticket. In het bestelproces heb je de mogelijkheid om de Piano Biënnale te steunen met een zelf gekozen bedrag. Hier kun je bijvoorbeeld (een deel van) de andere tickets doneren.

Waar vind ik mijn tickets?

Je tickets vind je op de pagina <a href=”https://pianobiennale.com/mijn-account/members-area/”>Online concerten</a> als je inlogt in <a href=”https://pianobiennale.com/mijn-account/”>Mijn account</a>. Of log in via Account en ga naar de concertpagina van jouw keuze. Daar klik je op de rode button ‘Bekijk concert’ om naar de streampagina te gaan.

Ik ben mijn ticket kwijt of heb geen ticket ontvangen, wat nu?

Log in onder Mijn account, daar vind je al je bestelde tickets. Je ontvangt geen tickets of link per e-mail. Inloggen via mijn account geeft je toegang tot de stream van het concert wat je hebt gekocht.

Kan ik mijn tickets retourneren?

Tickets kunnen niet worden geretourneerd. Lukt het onverhoopt niet om het concert live te bekijken, dan kun je het tot een maand na afloop alsnog terugkijken. Hiervoor log je in via Mijn account en klik op het concert.

Ik ben niet geïnformeerd over een afgelast concert; hoe kan dat?

We hebben de informatie van de persoon die ticket(s) heeft gekocht en nemen contact op als de contactgegevens juist aan ons zijn doorgegeven. Komt de mail onverhoopt niet aan? Stuur dan een e-mail naar info@pianobiennale.com zodat we deze goed kunnen noteren én je in het vervolg op de hoogte gehouden wordt!

Blijf op de hoogte