Blijf op de hoogte en ontvang een gratis concertregistratie

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Daria van den Bercken en Piano Biënnale en bekijk gratis de registratie van dit spektaculaire concert tijdens de feestdagen.

DE MAGISCHE DRAAIMOLEN, DOOR DARIA VAN DEN BERCKEN, PAVEL KOLESNIKOV, SAMSON TSOY

De Magische Draaimolen
Foto: Melle Meivogel

1985. De zesjarige Daria dartelt bij de juf aan de overkant van de straat binnen en begint met haar eerste muzieklessen. De eerste kinderstukjes klinken dat jaar door de woonkamer. Elke dag tien minuten oefenen, dat is het credo. Het brengt het haar in nieuwe werelden.

Een paar duizend kilometer verderop start Pavel in Novosibirsk met pianolessen. Hij speelt dagelijks fantasierijke dansen en leert langzaam steeds beter spelen. In zijn hart groeit de wens om musicus te worden.

2021. Daria en Pavel ontmoeten elkaar op het podium en laten elkaar de werken uit hun jeugd horen. Pianostukken die hun fantasie prikkelden, hun hart raakten en die hun techniek verbeterd hebben. 

Pavel, Daria en hun vriend Samson spelen muziek van Tsjaikovski, Prokofjev, Schumann, Goebaidoelina, Kabalevski en Moessorgski. 

Laat je meevoeren in de muziek uit de vroege loopbaan van Pavel en Daria. Laat je fantasie de vrije loop, droom er lustig op los. En laat je tot slot meenemen op een ultieme muziekreis naar een schilderijententoonstelling.